Avagy mit lát egy szülő ebből ha ért egy kicsit az informatikához meg az oktatáshoz is

A kényszer szülte digitális oktatásról

A kényszer szülte digitális oktatásról

KÉRDŐÍV: Előzetes eredmények a digitális oktatás (eszközeinek) szülői fogadtatásról

2020. április 08. - DuggenHuzzer

Először is köszönet minden kitöltőnek, 1100 kitöltésnél tartunk a digitális oktatásról szóló szülői felmérésben. Ha még nem tetted volna meg, itt kitöltheted. 

A legfontosabb megállapítások alapja, hogy a kitöltők egyre lassan reprezentatív mintát alkotnak az iskola székhelye szerint, az osztályonkénti eloszlás pedig közel egyenletes, valamint az is hogy egyre kevésbé kerülnek elő olyan "egzotikus" eszközök amiket csak egy-egy iskolában használnak.

Ahogy a kitöltések egyre inkább kiterjednek városok és községek felé, láthatóan csökken az eszközöket aktívan használók aránya, jelenleg állás szerint a kitöltők több mint negyede (26,6%) nem használ keretrendszert (1. Google Classroom  2. Microsoft Teams a használók között), közel negyedük (23,3%) nem használ semmilyen video eszközt (1. Facebook 2. Youtube - bár ezek valódi interaktív tanításra nem használhatók - 3. Zoom 4. Skype) és a gyakorlást/számonkérést segítő eszközök elterjedtsége a legnagyobb, mindössze 16,1% nem használ ilyet (1. Google Classroom/Forms 2. Redmenta 3. LearningApps). Nagy kérdés, hogyan viszonyulnak ezek az adatok az egyébként eszközzel sem (vagy alig) rendelkező családok közel 20%-ra becsült arányához (forrás: Hermann Zoltán, MTA KRTK KTI Országos Kompetenciafelmérés háttérkérdőív)? Feltételezhetjük-e hogy a kérdőív kitöltői elsősorban nem ehhez a 20%-hoz tartoznak, mert akkor az eszközt nem használók aránya elképesztően magasra ugrik?

Az elégedettség - azok körében akik használnak eszközöket - továbbra is elég magas, különösen a keretrendszer esetében. screenshot_2020-04-08_at_18_36_40.pngSok érdekes javaslat is érkezett, ezek struktúrálása nem várt mennyiségű munkát jelent majd a következő napokban.

Addig is "szolgálunk és mérünk".

A bejegyzés trackback címe:

https://eduandcorona.blog.hu/api/trackback/id/tr6215595896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása